Rapport från jobbmässa i Göteborg Rapport från jobbmässa i Göteborg

  • Skriv ut
  • Tipsa

Tisdagen den 19:e januari 2016 blev en minnesvärd dag. Startkraft tillsammans med ytterligare 11 företag samlades för en heldag ägnad åt att skapa möten och nya arbetstillfällen åt uppsagda arbetare från SKF. 

Snöstorm och nya jobbmöjligheter

Dagen välkomnade oss med det störta snöfallet på många år i Göteborg vilket ledde till trafikkaos och inställd kollektivtrafik. Trots att det var så mycket snö så att vi bokstavligen själva fick skotta oss fram till lokalerna så lyckades de flesta företag och SKF anställda ta sig fram till rekryteringsmässan.

Under dagen bjöds det på företagspresentationer från NEVS, Plastal, Göteborgsspårvägar, Randstad och Lernia. I mässlokalen knöts många nya och viktiga kontakter mellan Startkrafts deltagare och utställande företag.

Många matchningar - Här blir det nya anställningar

Deltagare på jobbmässan på SKFMånga av SKFs anställda fick konkreta tips på arbeten och intervjuer bokade. Securitas och Menzies Aviation uppger att de träffade flertalet intressanta personer som var nyfikna på att byta spår till väktare respektive flygplatspersonal.  NEVS, Federal Mogul och Caterpillar Propulsion uttryckte att de under mässan hittat flertalet personer som de direkt kunde tänka sig att anställa i sin verksamhet.  Sammantaget blev det en mycket lyckad dag – trots vädret.

 

 

Medverkande och fler jobbmässor på gång

Medverkande företag på mässan: Federal Mogul, Plastal, Lernia,  SPEED, Randstad, NEVS, Securitas, Arbetsförmedlingen, Göteborgs Spårvägar, Caterpillar Berg Propulsion, Menzies Aviation.

Några företag (Proffice, Swedish Match, Concept Sweden) och flera SKF:are blev tyvärr insnöade för dagen. Vi planerar därför en uppsamlingsdag med bland annat dessa företag i februari. Alla Startkrafts deltagare i området - håll utkik efter annonsering om nya jobbmässor!

 

Text: Linda Lövgren

Bild: Johnny Birgersson