Mot nytt jobb som taxichaufför Mot nytt jobb som taxichaufför

  • Skriv ut
  • Tipsa

Startkraft Rekrytering skapar möjligheter till nya jobb inom taxinäringen i Stockholm. Den 10 februari bjöd Johanna Rosendahl, rådgivare på Startkraft i Stockholm, in Taxi Stockholm samt deltagare som anmält intresse för yrket. Två rekryterare från Taxi Stockholm informerade om yrket och deras kommande och omfattande rekryteringsbehov.

Träffade personer som matchar yrket

Två glada medarbetare från Taxi Stockholm träffade deltagare och klienter från Startkraft och TRR. I dagsläget söker de så många som 400 serviceinriktade medarbetare, såväl heltidstjänster som deltid vid behov. De senare passar exempelvis de som har planer på att studera.Taxi Stockholm är i dagsläget det enda taxibolag i Stockholm med kollektivavtal och har över 80 nationaliteter representerade hos sig.

Mike, var en av deltagarna som passade på att träffa rekryterarna. Han har tidigare arbetat medMIke service inom Hotell- och Restaurangbranschen. Nu håller han på att ta Taxikort och tycker dagens information var bra och kommer att söka en av tjänsterna hos Taxi Stockholm. Tjejerna från Taxi Stockholm tycker att dagens träff var mycket givande och att personerna var engagerade och ställde många bra frågor. De ser fram emot ett besök på Startkraft och TRR igen.

 

Behovet är stort

Behovet av taxiförare är stort och vi ser stora möjligheter att matcha våra deltagares kompetenser med taxinäringens behov, säger Johanna på Startkraft. Just nu har vi både deltagare som har taxilegitimation men som inte jobbat i yrket på ett tag samt några deltagare som i detta nu håller på att utbilda sig till taxiförare.

 

Text: Johanna Rosendahl och Catherine Ewerman

Bild: Johanna Rosendahl