Om Startkraft Om Startkraft

  • Skriv ut
  • Tipsa
Startkrafts kärnverksamhet är att jobba med omställningsstöd för arbetare. Namnet Startkraft står för den kraft vi vill ge våra deltagare för att de ska hitta ett nytt jobb.

Genom åren har Startkraft anlitats av mer än 5 000 företag och hjälpt fler än 50 000 arbetare. Startkraft är ett helägt dotterbolag till TRR Trygghetsrådet som har mer än 35 års erfarenhet av omställningsarbete inom svenskt näringsliv.

1999 skapade TRR dotterbolaget Startkraft i syfte att komplettera sitt erbjudande till kunderna. Därmed har företag och fack inom privat näringsliv möjlighet att anlita en leverantör för alla uppsagda, både arbetare och tjänstemän. På så sätt får du som kund ett sammanhållet stöd oavsett vilket omställningsavtal som nyttjas. 

Många väljer Startkraft

Många företag och fack väljer Startkraft som samarbetspartner för omställningsstöd via Trygghetsfonden TSL. TSL är en kollektivavtalad försäkring där du som kund kan söka finansiering av omställningsstöd.

Vi ägs av både fack och företag, men vi är oberoende av båda. Vår uppgift att hjälpa den uppsagde och vi är stolta över våra resultat.

TSL kvalitetsmätningar

Varje månad gör TSL sina kvalitetsmätnignar ställda till deltagare, företags- samt fackliga representanter som haft omställningsstöd. Du kan själv granska Startkrafts och andra omställningsleverantörers resultat här - TSL Jämför omställningsföretag