Så jobbar vi Så jobbar vi

  • Skriv ut
  • Tipsa
Kontakten med Startkraft ser olika ut från fall till fall, men vi finns till hands när du behöver det. Vi är en neutral samarbetspartner med erfarenheter som vi gärna delar med oss av.

Om en eller flera av dina medarbetare kommer sägas upp brukar det passa bra att vi kommer ut till er på plats. Då presenterar vi oss för företagsledning och fackliga representanter och kan berätta mer om vad vi kan göra för er.

Nästa steg är att vi presenterar vårt omställningsstöd för den eller dem som blivit uppsagda. Då sätter vi oss också ner med var och en av dem och gör en individuell plan tillsammans.

Målet är att hitta den lösning som passar bäst för just ditt företag och att den enskilde individen så snabbt som möjligt kommer igång med sitt eget omställningsarbete.

En kontaktperson hela vägen fram

När du samarbetar med oss får du alltid en och samma kontaktperson som följer dig från start till avlutad omställning.Tryggt och enkelt.

Vår erfarenhet – ditt stöd

Vi på Startkraft är en neutral samarbetspartner för dig och vi delar gärna med oss av våra breda erfarenheter.

Det kan handla om:

  • Olika lösningar på omställningssituationer
  • Hur du bäst hanterar den interna kommunikationen
  • Hur du själv kan gå stärkt genom er omställning
  • Hur vi arbetar med dina uppsagda medarbetare så att de kommer vidare i arbetslivet

Du och facket väljer tillsammans

Från TSL finns alltid ett krav vid uppsägningar på grund av arbetsbrist och det är att företag och facklig representant (på företaget eller ombudsman på avdelningen, om klubb inte finns) väljer leverantör tillsammans. Ni anger Startkraft som leverantör på ansökan.