Rådgivaren berättar Rådgivaren berättar

  • Skriv ut
  • Tipsa
När du blir deltagare hos Startkraft får du alltid en egen rådgivare vars uppgift är att vara med dig i ditt jobbsökararbete. Alla människor har egna unika behov av stöd i en omställningsprocess. Vi vet att det kan gå till på många olika sätt för att hitta ett nytt jobb.

En typisk rådgivareberättelse

- Varje person är unik och har egna funderingar om hur han eller hon löser sin situation. Tillsammans bollar vi tankar och idéer och jag både stöttar och utmanar mina deltagare utifrån vilka behov de har. Som rådgivare på Startkraft är det ofta en otrolig resa man får vara med om.

- Mitt jobb är väldigt omväxlande och rikt på möten, främst med mina deltagare men även företags- och fackrepresentanter.

- Själva coachningen kan man beskriva i två olika delar, där den första handlar om mer handgriplig hjälp, exempelvis skriva CV, träna anställningsintervju, leta intressanta arbetsgivare att söka jobb hos. I andra delen är deltagaren mer självständig. Då handlar det mer om att jag coachar, peppar och stöttar så att motivationen håller hela vägen.

Vilken bakgrund har rådgivare på Startkraft

- Många av oss har tidigare exempelvis jobbat som personalansvariga, rekryterare, utbildare, arbetsförmedlare, egenföretagare. De flesta av oss har också erfarenhet av att själva blivit uppsagda från ett jobb.

- Gemensamt för oss alla är att vi har ett genuint intresse för, och lång erfarenhet av att jobba med människor som befinner sig i en förändringssituation. Att vi sedan kommer från olika yrken och olika branscher är en styrka, det gynnar alla våra deltagare.

- En sak till som vi ofta får höra att vi har gemensamt är att vi är glada och positiva -  och att det smittar av sig.

- Jag tycker att mitt jobb är fantastiskt för jag får se människor växa när de vänder en svår situation till något bra.