Truckföraren som bytte spår Truckföraren som bytte spår

  • Skriv ut
  • Tipsa
Inget är omöjligt för Susanna Nechovski. Ändå fick hon lite panik när hon blev uppsagd från Volvo Personvagnar och ville hoppa på första bästa erbjudande. "Men min rådgivare bromsade mig och fick mig att tänka efter först. Hon öppnade mina ögon för helt nya möjligheter". Det berättar Susanna som nu har sadlat om från truckförare till både säljare och personlig tränare.

När Susanna varslades första gången hade hon jobbat på Volvo Personvagnar i Göteborg i tio år – först med montering och därefter som truckförare. Det var i december 2008 och hon erbjöds ett internt utbildningspaket på nio månader. Men när utbildningstiden var slut var läget på Volvo oförbättrat så Susanna och ytterligare 150 medarbetare varslades på nytt. Susanna valde att gå på dagen med fem månaders lön.

- Jag kände att jag gjort mitt på Volvo och ville lämna med flaggan i topp. Dessutom kände jag på mig att något bra skulle hända och jag litar på min egen magkänsla. Jag brukar ha rätt.

Våga tacka nej

Men som ensamstående mamma var hon ändå inte helt lugn. Hon var beredd att ta vilket jobb som helst, bara det gick fort. 
- Då lugnade min rådgivare ner mig och sa ”Ta inte första bästa jobb – du kan mera och bättre än så”. Hon fick mig att tänka över mina alternativ. Det skulle löna sig. Med rådgivarens hjälp kom Susanna på helt nya spår.

- Jag har alltid hållit på med idrott och träning men har aldrig haft en tanke att jag skulle kunna jobba med det. Men min rådgivare öppnade mina ögon och tipsade mig om att bli personlig tränare.
Sagt och gjort. Susanna gick en tio dagars utbildning till personlig tränare och fick jobb på det gym hon själv tränat på i flera år, Sportlife.

Flera jobb på en gång

- Det är otroligt roligt. Nu jobbar jag ju med min egen hobby. Dessutom fortsatte den positiva spiralen att snurra ytterligare ett varv.
I samma veva som Susanna började jobba som personlig tränare fick hon också napp på ett annat jobb hon sökt. VA-grossisten Trevco i Kungälv sökte en säljare och efter ett par intervjuer fick Susanna även det jobbet.

- I och med att jobbet som personlig tränare är en timanställning är det svårt att leva på. Men med ett heltidsjobb som säljare kan jag jobba extra på gymet på kvällar och helger, säger Susanna som började det nya jobbet på Trevco i dagarna.

- Jobbet känns kanon! Det är mycket nytt att lära och det ska bli spännande att börja sälja. Över huvud taget är jag superglad för allt som hänt mig under senaste tiden. På kort tid har allt löst sig och jag har fått chansen att pröva på helt nya saker.